Een baby heeft, net als een kind, voortdurend liefde en geruststelling nodig. Dit bewijs van aandacht helpt hem echt om te groeien en zich te ontwikkelen. Vaker wel dan niet wordt deze behoefte erg beperkend als het op zijn slaap aankomt. En dat is waar een knuffel om de hoek komt kijken. Baby’s vinden een geruststellende houding door zich rond hun knuffel te wikkelen en ermee te knuffelen. De knuffel is niet alleen een referentiepunt, maar ook een metgezel voor de kleine. Deze knuffel maakt integraal deel uit van de inrichting van de babykamer. Zijn zachtheid overweldigt de ruimte!
Wist je dat de giraffe het hoogste dier ter wereld is? Zijn visitekaartje zijn de vlekken op zijn vacht. Vandaag de dag
staat deze diersoort weer
op het punt van uitsterven door de mensheid en haar beschaving. Hij komt zelfs niet meer voor in de Sahara. Ga in de tussentijd voor de
giraffe
pluche
om hem bij je thuis uit te nodigen. Zo neemt je liefdesbaby je mee door prachtige verhalen in de savanne en de jungle. Ze zullen zijn verbeelding helpen stimuleren. Zoom in op de details!
Een paar dingen om te weten over de giraffe
De giraffe is het koninklijke en iconische dier van de Afrikaanse savanne. Hij komt voor van Tsjaad tot Zuid-Afrika. Maar giraffekuddes zijn vooral te vinden in Niger, Botswana, Tanzania en Kenia. Tot op de dag van vandaag is de giraffe het hoogste zoogdier ter wereld. Het is een ultracharismatisch dier dankzij zijn gevlekte vacht, lange nek en lange poten. De International Union for Conservation of Nature (IUCN) beschouwt hem als “kwetsbaar”. Tussen 1985 en 2015 is 40% van de populatie volledig verdwenen.
De bijzonderheden van de giraffe
Voordat
je
een
pluche
reuzengiraffe
koopt, is dit
alles wat je moet weten over het dier: de giraffe is een hoefdier dat hakken aan zijn poten heeft. Zijn gemiddelde gewicht is een ton voor een mannetje en 600 kg voor een vrouwtje. En hij kan tot 5,80 meter hoog worden. Vrouwtjes zijn over het algemeen 1 meter korter dan mannetjes. De giraffe is vooral herkenbaar aan zijn vacht van rode vlekken op een witte achtergrond. Deze vlekken worden gebruikt om zich te verstoppen. Hij heeft de Latijnse naam “camelopardalis” gekregen, wat kameel-luipaard betekent. De giraffe heeft ook een kleine staart van 70 tot 100 cm.
Het is
het enige dier dat geboren wordt met twee kleine hoorns bedekt met huid. Deze zijn compacter en meer ontwikkeld bij het mannetje. Over het algemeen zijn ze evenwijdig of met een kleine hoek naar buiten toe. Ze raken verbeend naarmate ze ouder worden en sluiten aan op de schedel op ongeveer 7 jaar bij vrouwtjes en 4 jaar bij mannetjes. De hoorns beginnen pas een paar dagen na de geboorte recht te worden.
De giraffe draaft niet, maar loopt in amble en galop. Met andere woorden, hij beweegt zijn voor- en achterpoten aan dezelfde kant naar voren. Hij loopt gemiddeld met een snelheid van 15 km/u, met pieken tot 55 km/u. Zijn lange nek fungeert als tegengewicht om het lichaam in balans te houden tijdens de beweging, maar dat is niet alles! Hij is ook bijzonder handig voor het vangen van de bladeren van de bomen waar hij zich mee voedt. Hij is echter te kort om dit slungelige dier water te laten drinken. Hij moet zijn poten buigen of spreiden om met zijn snuit de grond te raken. Gelukkig hoeft de giraffe niet dagelijks te drinken, want hij lest zijn dorst met de planten die hij inslikt. De nek wordt ook gebruikt voor een zeer geritualiseerd ritueel. Giraffen zwaaien namelijk met hun nek om zichzelf te meten en hun houvast te bepalen. Met deze informatie weet je hoe je je kind moet uitleggen waarom zijn
grote
giraffenpluche
een lange nek heeft.
Zijn lichaam en dieet.
Dit dier is een herbivore herkauwer. Hij voedt zich voornamelijk met boombladeren, vooral acacia, combretum en commiphora. Vaak eet de giraffe ook bloemen, peulen of fruit. Ze hebben de neiging om hun voedsel uit te braken om er een tweede keer op te kauwen. Giraffen zogen en kauwen vaak op botten voor extra fosfor en calcium (vooral in droge periodes). Hij neemt ook mineralen op uit de grond. De giraffe heeft een maag met 4 compartimenten. Een derde van zijn tijd wordt besteed aan herkauwen. De eerste 3 en laatste 3 uur van de dag worden voornamelijk besteed aan eten. De warme uren en de nacht zijn om te rusten en te herkauwen. Vergeet niet dat het mannetje ongeveer 43% van de dag doorbrengt met het zoeken naar voedsel, terwijl het vrouwtje ongeveer 72% doorbrengt.
Het hart van de giraffe is uitzonderlijk groter dan bij andere dieren. Het weegt bijna 14 kg, dat is bijna 2% van het gewicht van de giraf. Bij mensen en andere zoogdieren vertegenwoordigt het hart slechts 0,5% van het gewicht van het dier. De giraffe is zo groot dat zijn bloedsomloop is uitgerust met verschillende “accessoires” om de bloedstroom en de druk te regelen. Dit voorkomt schade aan het lichaam, vooral aan de hersenen. Deze “accessoires” omvatten een apparaat in de hersenen en 2 sets “kleppen” (1 set op de halsslagader naar de hersenen en 1 op de slagader tussen de hersenen en het hart). De ademhalingssnelheid van de giraffe is 1,5 keer sneller dan die van de mens. Zijn luchtpijp is 2 meter langer, met een diameter van ongeveer 5 cm. Bovendien werken zijn huid en beenspieren als steunkousen.
De
voortplanting en de baby
De giraffe is volwassen rond de leeftijd van 3 tot 4 jaar voor het vrouwtje en 4 tot 5 jaar voor het mannetje. Ze is vruchtbaar tot ze bijna 20 jaar oud is en vanaf dan om de 15 dagen ontvankelijk. De mannetjes analyseren de urine van de vrouwtjes om hun seksuele ontvankelijkheid te bepalen. Alleen het dominante mannetje dat erin geslaagd is de anderen uit te schakelen, kan het vrouwtje met succes bevruchten. Er is een interval van ongeveer 20 tot 30 maanden tussen de geboortes. Tijdens zijn leven kan een giraffe ongeveer tien giraffen ter wereld brengen.
Na een draagtijd van 15 maanden valt de giraffe 2,5 meter uit de baarmoeder als ze rechtopstaand bevalt. Hij weegt tussen de 40 en 80 kg en is minstens 1m70 groot. De baby heeft maar een uur om zijn moeder te zogen, anders wordt hij achtergelaten. Hij zal ongeveer 2 jaar bij zijn moeder blijven. Hij groeit ongeveer 3 cm per dag. Hij wordt gespeend op ongeveer 12 tot 14 maanden. De giraffe heeft 4 liesspenen.
Het is belangrijk om te weten dat de levensverwachting van een giraffe in gevangenschap meer dan 36 jaar is. In het wild kan hij tot 25 jaar oud worden. Veel mensen denken dat de giraffe stom is. Dit is pertinent onjuist! De giraffe produceert knorren die voor mensen onwaarneembaar zijn, maar die door andere giraffen van heel ver gehoord kunnen worden. De giraffe is ook het enige zoogdier op aarde dat niet kan gapen. Hij slaapt ook niet meer dan 2 uur per dag. Zijn voorpoten zijn langer dan zijn achterpoten. Dat is alle informatie die je kind leuk zal vinden als je besluit om
hem
een
giraffe xxl
pluche te geven
.
Alles over giraffe pluche speelgoed
De
giraffe pluche speelgoed
zal de beste handlanger van je liefdesbaby zijn. Het is ook een veilige en effectieve manier om je baby te leren over dit inheemse en uitzonderlijke ras. Dit speeltje zal je kind vergezellen in zijn dagelijkse leven. Door te knijpen en te knuffelen met het giraffenpluche zal het nooit aan liefde en troost ontbreken.
<span is=”qowt-woord